1. Nederlandse Reisopera
Nederlandse Reisopera
Opera

Nederlandse Reisopera

 

De Nederlandse Reisopera is het grootste reizende operahuis van Nederland en maakt operaproducties waarmee het gezelschap het publiek wil raken en verbinden. Al ruim 60 jaar brengt de Nederlandse Reisopera vanuit Enschede operaproducties naar alle delen van het land. Het operahuis maakt kwalitatief hoogwaardige, grote operaproducties, coproduceert daarnaast familievoorstellingen en participatieprojecten en werkt altijd samen met regionale toporkesten en de beste koren die in Nederland te vinden zijn. Daarbij is het gezelschap voortdurend op zoek naar nationaal en internationaal vocaal toptalent.

Het raken en verbinden van mensen wil de Nederlandse Reisopera niet alleen door prachtige decors en kostuums, maar vooral door de kracht van de menselijke stem en het individueel vermogen van de zangers om contact te maken met het publiek. Naast zang speelt dans in de producties een belangrijke rol. De operaproducties zijn veelal eigentijds vormgegeven: geen ‘ouderwetse hoepeljurken’ op het podium zien!

In de regio Twente is de Nederlandse Reisopera actief op scholen met educatieprojecten. Daarnaast investeert het gezelschap in jong zangtalent middels een eigen Reisopera Kinderkoor en in het huidige seizoen gaan jongeren van 15-25 jaar in project De Maakers met coaching van theaterprofessionals zelf muziektheatervoorstellingen maken en spelen.

In seizoen 2020/2021 brengt de Nederlandse Reisopera twee grote operaproducties in samenwerking met Phion:  Hänsel unde Gretel van Humperdinck en Les Indes galantes van Rameau.

www.reisopera.nl.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23