Maria Milstein
viool

Maria Milstein

Violiste Maria Milstein stamt uit een befaamde muzikale Russische familie. Zelf studeerde ze aan het Amsterdams Conservatorium en de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Ze heeft diverse prijzen en onderscheidingen op haar naam staan. Zo drong ze in 2012 door tot de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd, verwierf in 2016 een fellowship van de Borletti-Buitoni Trust en kreeg in 2018 de Nederlandse Muziekprijs. Ze soleerde met enkele grote orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentieorkest en het Nationaal Orkest van België.

Ook in de kamermuziek heeft Maria Milstein een succesvolle carrière. Ze trad op in de belangrijkste Europese concertzalen waaronder de Wiener Musikverein, de Kölner Philharmonie en Het Concertgebouw in Amsterdam. Ze is oprichter van het succesvolle Van Baerle Trio en vormt een vast duo met haar zuster, de pianiste Nathalia Milstein. Met haar partner Mathieu van Bellen is ze vaste gast op het Grachten Festival en beheert ze het kamermuziekcentrum MuziekHaven in een historisch kerkgebouw in Zaandam.

Maria Milstein heeft de afgelopen jaren enkele bekroonde cd’s uitgebracht. Zo kreeg haar debuut-cd Sounds of War in 2015 een Edison. Met haar meest recente opname, Ravel Voyageur won ze een Diapason d’Or.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23