1. Marcel van Dieren
Marcel van Dieren
zang

Marcel van Dieren

Bariton Marcel van Dieren studeerde aan het Fontys Conservatorium van Tilburg bij Frans Fiselier. Vanaf 2008 werd hij gecoacht door Gemma Visser.

Zijn operadebuut maakte Marcel in 2005 met de rol van Mister Astley in de Prokofjev opera "De Speler" bij Opera Zuid. Daarna heeft hij in meer dan 100 muziektheatervoorstellingen op de bühne gestaan. Hij speelde opera-, operette- en musicalrollen bij gerenommeerde gezelschappen en operahuizen in binnen- en buitenland.

Tot zijn belangrijkste successen op de operabühne horen rollen als Germont in La Traviata (Verdi), Sharpless in "Madama Butterfly" (Puccini), Marcello in “La Bohème” (Puccini), Escamillo in "Carmen" (Bizet), Macbeth in “Macbeth” (Verdi), Tonio in "I Pagliacci" (Leoncavallo) en Michele in Il Tabarro (Puccini).

Ook op het concertpodium is Marcel van Dieren vaker te bewonderen. Zijn repertoire omvat ondermeer alle grote Bach oratoria en de Requiems van Fauré, Duruflé en Brahms. Marcel zong vele liederencycli in zeer diverse talen. Voorbeelden hiervan zijn Franse mélodies zoals "Don Quichotte à Dulcinée" (Ravel), maar ook de "Songs of Travel" (Vaughan Williams) en de beroemde "Dichterliebe" (Schumann). Naast zijn drukke uitvoeringspraktijk is Marcel actief als zangcoach. Tevens is hij sinds 2021 zakelijk leider van het Berlage Saxophone Quartet.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23