1. Manuel Günther
Manuel Günther
tenor

Manuel Günther

De Duitse tenor Manuel Günther studeerde aan het Hochschule für Musik Carl Maria von Weber Dresden. Hij deed veel ervaring op als lid van de Internationale Opernstudio van de Staatsopera Hamburg. Ook behoorde hij enige tijd tot het vaste ensemble van de Bayerische Staatsoper München waarmee hij een drietal opera’s op dvd opnam. 

In 2012 behoorde hij tot de prijswinnaars van het Bundeswettbewerb Gesang in Berlijn. De afgelopen jaren heeft hij de meest uiteenlopende operarollen op het toneel vertolkt van onder anderen Händel, Mozart, Wagner en Johann Strauss. Hij werkte samen met operagezelschappen als de Komische Oper Berlin, het Theater an der Wien, het Théâtre des Champs Elysées in Parijs en de Opera van Vlaanderen. Daarnaast maakte hij zijn opwachting bij de Salzburger Festspiele en het Glyndebourne Festival.

Ook in de concertzaal treed Manuel Günther met grote regelmaat op. Zo zong hij in beroemde zalen als het Gewandhaus in Leipzig, de Tonhalle Zürich en de Musikverein Wien met dirigenten als Daniel Gatti, Kent Nagano en Alessandro De Marchi. Bachs Matthäus-Passion zong hij vorig seizoen nog bij het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23