1. Laetitia Gerards
Laetitia Gerards
Sopraan

Laetitia Gerards

 

Laetita Gerards begon met cellospelen toen ze vijf jaar oud was en werd op haar dertiende toegelaten tot de vooropleiding van het Tilbursg Conservatorium. Daar begon ze naderhand ook een studie muziektheater, maar koos tenslotte voor een klassieke opleiding zang. Aan het conservatorium van Amsterdam studeerde ze bij Sasja Hunnego en sloot haar studie af met de hoogste onderscheiding.

Momenteel wordt ze nog gecoacht door Margreet Honig. In 2013 won ze het Prinses Christina Concours, een jaar later gevolgd door de Young Talent Award van het Koninklijk Concertgebouw. Daar stelde ze in 2018, in het kader van de serie TRACKS een geheel eigen programma samen.

Inmiddels geniet Laetitia Gerards een steeds grotere bekendheid als zangeres. In Nederland trad ze op met onder meer het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Orkest van de Achttiende Eeuw. Haar vertolking van Poulencs La voix humaine met pianist Ramon van Engelenhoven in de kleine zaal van het Concertgebouw leverde haar lovende kritieken op. Ook zong ze met het Symfonieorkest van Moskou en gaf op uitnodiging van de Netherlands-America Foundation concerten in diverse steden in Amerika en Canada. In 2019 debuteerde ze bij De Nederlandse Reisopera in de musical A Little Night Music van Sondheim.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21