1. Laetitia Gerards
Laetitia Gerards
Sopraan

Laetitia Gerards

Laetitia Gerards begon met cellospelen toen ze vijf jaar oud was en werd op haar dertiende toegelaten tot de vooropleiding van het Tilburgs Conservatorium. Daar begon ze naderhand ook een studie muziektheater, maar koos tenslotte voor een klassieke opleiding zang. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ze bij Sasja Hunnego en sloot haar studie af met de hoogste onderscheiding.

Momenteel wordt ze nog gecoacht door Margreet Honig. In 2013 won ze het Prinses Christina Concours, een jaar later gevolgd door de Young Talent Award van het Koninklijk Concertgebouw. Daar stelde ze in 2018, in het kader van de serie TRACKS een geheel eigen programma samen.

Inmiddels geniet Laetitia Gerards grote bekendheid als zangeres. In Nederland trad ze op met onder meer het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw en Phion. Haar vertolking van Poulencs La voix humaine met pianist Ramon van Engelhoven in de kleine zaal van het Concertgebouw leverde haar lovende kritieken op. Als operazangers werkte de sopraan mee aan diverse producties van De Nederlandse Opera in Amsterdam en de Nationale Reisopera met Phion in de bak. In 2022 leerde het televisiepubliek haar uitgebreid kennen door haar deelname aan het programma Wie is de mol.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23