1. Joséphine Olech
Joséphine Olech
fluit

Joséphine Olech

Nog maar zeven jaar oud nam Joséphine Olech de dwarsfluit al ter hand en begon als twaalfjarige aan haar professionele opleiding. Ze studeerde aan het Conservatorium van Parijs  en in Nederland aan de Academie van het Concertgebouworkest. In 2016 was ze mede-oprichter van het Alma Mahler Kammerorchester waarmee ze diverse malen op tournee ging. Een jaar later kreeg ze een aanstelling als eerste fluitist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest waaraan ze nog steeds verbonden is.

De fluitiste won diverse concoursen waaronder in 2019 de prestigieuze Carl Nielsen International Competition in het Deense Odense.

Naast haar orkestrale activiteiten is Joséphine Olech een veel gevraagd solist. Ze trad op met onder meer Koninklijk Symfonieorkest van Stockholm, het Symfonieorkest Odense en het Orchestre des Pays de Savoie. Met het Rotterdams Philharmonisch speelde ze in 2021 de wereldpremière van het Fluitconcert van Thierry Escaich. Daarnaast speelde ze samen met gerenommeerde musici als Juliette Hurel en Julien Herv en was ze te horen op festivals als de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern en de Folle Journée de Nantes. De fluitiste heeft enkele cd’s op haar naam staan. Daaronder een opname van de fluitconcerten van Carl Nielsen, Theodoor Verhey en Jean Françaix.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23