Ilse Eerens
sopraan

Ilse Eerens

Ilse Eerens begon haar opleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daarna kwam de Belgische sopraan naar de Nieuwe Opera-Academie in Amsterdam en Den Haag bij de befaamde zangeres en pedagoge Jard van Nes, waar zij met de hoogste onderscheiding haar diploma behaalde.

In 2004 debuteerde ze succesvol bij de Vlaamse Opera en stond een paar jaar later op de planken bij De Nederlandse Opera met verschillende rollen in de vermaarde Monteverdi-cyclus van regisseur Pierre Audi. Daarnaast zong ze bij onder meer de Opéra National de Lyon, de Munt in Brussel, en Covent Garden in Londen. Naast bekende grote rollen zong ze ook mee in wereldpremières van opera’s van onder anderen Hosokawa, Gruber en Boesmans.

Op het concertpodium zong Ilse Eerens bij diverse orkesten waaronder het Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Metropolitan Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest Ook bij Phion is ze al vaak te gast geweest. Ze maakte diverse cd’s. Daaronder het Bachs Osteroratorium met het Orkest van de Achttiende Eeuw en religieuze werken van Dvořák onder leiding van Philippe Herreweghe.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23