Henk Neven
Bariton

Henk Neven

 

Zijn opleiding zang aan het conservatorium in Amsterdam sloot bariton Henk Neven in 2003 cum laude af en in 2011 ontving hij de felbegeerde Nederlandse Muziekprijs. Het lijdt dan ook geen twijfel dat hij behoort tot de meest toonaangevende zangers van ons land. Hij zong uiteenlopende rollen in theaters als de Opéra National de Paris, de Berliner Staatsoper en het Theater an der Wien. Hij schitterde als Frère Léon in een spraakmakende productie van Messiaens Saint François d’Assise bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Ook op het concertpodium is Henk Neven veelvuldig te vinden. Hij werkte samen met onder meer het Philharmonia Orchestra in Londen, het Orchestre National de France, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en gespecialiseerde ensembles als het Combattimento Consort en Les Concerts Spirituels.

Ook gaf hij vele recitals in befaamde zalen waaronder de Londense Wigmore Hall, Carnegie Hall in New York en het Concertgebouw in Amsterdam. Zijn eerste cd met liederen van Schumann en Loewe werd genomineerd voor een Gramophone Award. Zijn nieuwste cd From Russia with Love maakte hij samen met zijn broer, de cellist Jan Bastiaan Neven en pianist Hans Eijsackers en bevat Russische romantische liederen. Momenteel is Henk Neven hoofdvakdocent zang aan Codarts in Rotterdam.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21