Aylin Sezer
sopraan

Aylin Sezer

De Turks-Nederlandse sopraan Aylin Sezer studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Ze vervolgde haar studie aan de Dutch National Opera Academy, waar ze haar diploma behaalde met de onderscheiding ‘exceptional artistic quality’. Ze was finalist tijdens de Leyla Gencer Voice Competition 2010 in Istanboel. Ze won de Schaunard Award 2017 en de HOTIAD Award voor Turkse artiest van het jaar. Met dat alles is haar carrière in een stroomversnelling terechtgekomen.

Ze zong vooraanstaande operarollen bij Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera. Ook behoorde ze enige tijd tot het ‘jong ensemble’ van de Vlaamse Opera. Ze trad op in speciale operaproducties van de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw, bij het Koninklijk Concertgebouworkest en in een bijzondere uitvoering van Thijl van Jan van Gilse door het Utrechts Studenten Concert.

Ook op het concertpodium is Aylin Sezer regelmatig te horen en zong onder grote dirigenten als Paul McCreesh, Mark Elder en Jan Willem de Vriend. Met Ed Spanjaard vormt ze een liedduo waarmee ze het Leading Lied Festival 2024 in Arnhem opende. Naast het klassieke repertoire heeft de zangeres zich ook geprofileerd in cross-overs met Turkse muziek en jazz met onder meer Selim Doğru en Ramon Valle’s Boundless Forces.

Kanatlari Gümüs - Aylin Sezer & Radio Filharmonisch Orkest - Prinsengrachtconcert 2021
Aylin Sezer, Peter Gijsbertsen & Nederlands Philharmonisch Orkest - Parigi, o caro | Podium Witteman
F. Poulenc’s Sanglots (Banalités) Piano: Ed Spanjaard Sopraan: Aylin Sezer

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23