Arthur Kerklaan
trompet

Arthur Kerklaan

 

Arthur Kerklaan begon op 10-jarige leeftijd met zijn studie trompet in de 'jong talentklas' aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bij de vooropleiding kreeg hij les van Beatrijs Korevaar en de eerste en tweede fase studeerde hij af bij Huug Steketee, solotrompettist van het Residentie Orkest.

Van 2002 tot 2005 werkte Arthur als solotrompettist bij het Trompetterkorps Bereden Wapens te Amersfoort. In 2007 was hij als 1ste trompettist te gast bij het Seoul Philharmonic Ochestra in Zuid Korea. Ook speelde hij bij vele grote musicalproducties van Joop van den Ende, waaronder Belle en het Beest, Ciske de Rat, Mary Poppins en Billy Elliot.

In seizoen 2010-2011 kwam hij in vaste dienst als trompettist bij destijds Orkest van het Oosten te Enschede. Naast deze baan is hij als vaste trompettist ook verbonden aan het Asko|Schönberg ensemble en het theatrale ensemble Neo fanfare 9x13. Als veelzijdig trompettist is Arthur ook actief als kamermusicus. Zo is hij regelmatig te horen met o.a. organist Ton van Eck en pianist Wim Voogd en is hij lid van Trompetkwartet C4 en Ensemble Lite.