Jan Roel Hamersma
slagwerk

Jan Roel Hamersma

 

Geboren in Damwoude, Friesland, begon Jan Roel op jonge leeftijd met drummen in bandjes en brassbands. Hij studeerde in Leeuwarden, Amsterdam en Zwolle (bij Peter Prommel), waar hij in 1995 cum laude afstudeerde. Ook mocht hij destijds de stimuleringsprijs voor jonge musici in ontvangst nemen.

Na zijn studie begon hij te werken als remplaçant bij orkesten zoals het Radio Kamer Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Ludwig Orchestra, Nieuw Amsterdams Peil en diverse radio-orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. In deze hoedanigheid werkte hij met o.a. Peter Eötvös, Oliver Knussen, Karl Heinz Stockhausen, Jaap van Zweden, Louis Andriessen, Theo Loevendie, Richard Dufallo, Leonard Slatkin, Mariss Jansons, Neeme Järvi, Daniele Gatti, Barbara Hannigan e.v.a.

Verder maakt hij deel uit van het Carrefour marimbakwartet en speelt hij als percussionist bij Nynke Laverman en bij cabaretier Maarten Ebbers. Sinds 2003 is hij als docent klassiek slagwerk verbonden aan het Artez conservatorium. In 2007 kwam Jan Roel in dienst als slagwerker bij het voormalige Het Gelders Orkest.