Léa Hemmerlin
klarinet

Léa Hemmerlin

Léa Hemmerlin (Utrecht, 1997) rondde in 2021 haar masterstudie aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen bij John Kruse af met de hoogste cijfers. Léa studeerde tevens aan de Sibelius Academy te Helsinki bij Harri Mäki en Fátima Boix Cantó (es-klarinet) en volgde masterclasses bij o.a. Martin Fröst, Nicolas Baldeyrou en Yehuda Gilad. Tijdens haar middelbareschooltijd kreeg Léa les bij de Academie voor Muzikaal Talent bij Céleste Zewald, bij wie ze ook haar bachelor aan het Utrechts Conservatorium met ‘Honours’ afsloot. 

Léa’s passie voor het symfonische repertoire begon bij JeugdOrkest Nederland en het Nationaal Jeugdorkest. Sindsdien remplaceert ze regelmatig bij binnen- en buitenlandse orkesten, zoals The Royal Danish Opera, het NedPho, Den Nye Opera en Sønderjylland Symfonieorkester. Sinds 2022 speelt Léa bij Phion en is daar ook op de es-klarinet te horen.  

Tijdens haar studie won Léa een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours in Den Bosch en was ook bij internationale concoursen prijswinnaar: in 2016 bij het Concours de Clarinette en Picardie (Frankrijk) en bij de DKDM woodwind competition 2020 (Kopenhagen).