Mees Vos
aanvoerder hoorn

Mees Vos

Mees Vos (Amsterdam,1994) begon op zesjarige leeftijd met hoorn spelen. Op zijn twaalfde ging hij naar de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij les kreeg van Martin van de Merwe. Na het succesvol afronden van zijn bachelor studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen, studeerde hij verder aan de ‘Franz Liszt’ Hochschule für Musik Weimar bij Prof. Jörg Brückner. Hij volgde masterclasses bij gerenommeerde docenten zoals onder andere Frøydis Ree Wekre, Stefan Dohr en Peter Damm. 

Nog tijdens zijn studie in Weimar werd hij aangesteld als solo-hoornist bij de Staatskapelle Weimar. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland. Hij speelde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Budapest Festival Orkest, Verbier Festival Orkest, HR-Sinfonieorchester Frankfurt en diverse Nederlandse orkesten en ensembles. Hij speelde onder gerenommeerde dirigenten als Valery Gergiev, Iván Fischer, Jaap van Zweden en Christoph Eschenbach. Naast het spelen in het orkest heeft Mees een grote liefde voor het spelen van moderne muziek en kamermuziek.

Sinds 2020 is hij als hoofdvakdocent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast is hij werkzaam als Solo-hoornist van Phion.