Corina Liefers
aanvoerder hoorn

Corina Liefers

Corina Liefers was negen jaar toen ze voor de hoorn koos en lessen ging volgen. Direct na de middelbare school gaf ze uitgebreid vervolg aan haar passie en ging studeren aan het Noord Nederlands Conservatorium (tegenwoordig Prins Claus Conservatorium) in Groningen. Ze volgde lessen bij Frank Brouns en Hans Dullaert. De tweede fase van haar studie was in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij Hans Dullaert. Na haar afstuderen in 2002 rondde ze haar opleiding verder af met een masterprogramma aan de Norges musikkhøgskole in Oslo, bij Frøydis Ree Wekre. Daar breidde ze ook haar muzikale kennis over de hoorn uit door lessen natuurhoorn te volgen.

Corina heeft een eigen lespraktijk. Ze meldde zich voor Stories from within the orchestra met een verhaal van lang geleden. Ze was het al bijna vergeten. Maar haar klankgeheugen niet. 

Corina speelde van 1997 tot 2001 in het Nationaal Jeugdorkest. Ze vervolgde haar carrière bij het European Union Youth Orchestra waar ze eerste hoornist werd. In 2004 trad ze als eerste hoornist toe tot het voormalige Orkest van het Oosten, tegenwoordig Phion. Hiernaast speelt ze in het Valerius Ensemble dat ‘het avontuur niet schuwt’ en naast bekend repertoire, ook veel minder bekend en nieuw werk van hedendaagse componisten speelt.