Sigurd Smit
hobo

Sigurd Smit

Sigurd (1960) kreeg zijn eerste hobolessen van voormalig collega Arthur Mahler in Arnhem. Op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij bij Heinz Friesen en Werner Herbers. Hij vervolgde zijn studie bij Thomas Indermühle aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij ook enkele jaren assistent van Thomas was.

Als solohoboïst was hij gedurende een periode van tien jaar verbonden aan het European Community Chamber Orchestra. In 1980 kwam hij als hoboïst en althoboïst bij het voormalige Het Gelders Orkest. Naast deze baan remplaceert hij bij diverse Nederlandse orkesten. Gedurende vele jaren was hij voorzitter van respectievelijk ondernemingsraad en artistieke commissie van destijds Het Gelders Orkest.

Samen met zijn echtgenote, hoboïste Daniëlle Kreeft, heeft hij in 2009 Hobostudio Velp opgericht. Onder deze vlag worden hobolessen en rietencursussen gegeven, ensembles gecoacht, hobo’s gerepareerd en gereviseerd alsmede reparatiecursussen gegeven. Sinds 2013 is Sigurd als hoboreparateur een samenwerkingsverband aangegaan met een gerenommeerd hoboatelier in Tübingen, Duitsland.

Bekijk de website van Sigurd Smit.​