Erna de Koning
aanvoerder hobo

Erna de Koning

Erna de Koning kreeg haar eerste hobolessen op 9-jarige leeftijd. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ze achtereenvolgens bij Jan Spronk en Alfredo Bernardini (barokspecialisatie) en behaalde ze haar bachelor- en masterdiploma. Daarnaast volgde ze masterclasses in het buitenland bij Omar Zoboli en Alexei Ogrintchouk.

 

Orkestervaring deed Erna op tijdens haar studie bij het Nationaal Jeugdorkest en bij de Orkestakademie van het Schleswig-Holstein Muziek Festival. Als remplaçant heeft ze gewerkt in diverse orkesten, o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2009 kwam ze in dienst bij destijds Orkest van het Oosten als solo-hoboïste. Met het orkest trad ze diverse malen op als soliste in de Sinfonia Concertante van W.A. Mozart, het Dubbelconcert voor viool en hobo van J.S. Bach en in het Hoboconcert van W.A. Mozart.

Daarnaast is ze lid van het Valerius Ensemble, een veelzijdig kamermuziekensemble uit Overijssel waar ze in verschillende samenstellingen een aantal keer per jaar concerten mee heeft.