Diana de Vries
Harp

Diana de Vries

 

Diana studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, eerst bij de bekende pedagoge Margot Flipse en vervolgens bij de wereldberoemde harpiste Susanne Mildonian. Na haar eindexamen studeerde ze verder bij Edward Witsenburg en Marielle Nordmann in Parijs. Al tijdens haar studie ontwikkelde ze uitgebreide muzikale activiteiten, zowel op symfonisch gebied als in de kamermuziek en als soliste. In 1982 werd zij als soloharpiste verbonden aan destijds Het Gelders Orkest.

Naast haar rol binnen Phion is zij lid van trio Concerto Alankare (viool, fluit en harp), trio Les Trois Muses (zang , fluit en harp ), het duo Concerto Elysee en speelt zij ook als duo partner met o.a. fluit, orgel en zang. Haar repertoire is bijzonder uitgebreid en bevat de harpliteratuur vanaf de klassieke periode tot en met de avant-garde. Diana wordt ook regelmatig gevraagd te componeren voor de harp. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Love to Love, Danse des Sylphes, Ghandi en Noorunisa.

Harpsolo-cd’s van haar zijn: David de minstreel op reis door Europa, Love to Love, Noorunissa en From Diana with Love. Op deze laatste cd staan voornamelijk eigen composities. De cd Sagaro Waves van het vroegere ensemble Sagaro, Beyond Passion en Inspiring moments van duo Concerto Alankara en The touch of love met verschillende van haar ensembles. Binnenkort verschijnt haar nieuwe solo-cd: Diana’s dreams. Diana bespeelt de harpen Aurora van Salvi ,Musa van Aoyama en Elysee van Camac.


E mail: harpsaraswati@gmail.com