Gudrun Bourel
Piccoloïst/Eerste plaatsvervangend aanvoerder fluit

Gudrun Bourel

 

Zij begon haar conservatoriumstudie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Roland Vanden Berghe. Na haar kandidatuurstudies studeerde Gudrun verder aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen in de klas van Aldo Baerten. Tevens kreeg ze hier piccolo-les van Vincent Cortvrint en ze studeerde in juni 2003 met grote onderscheiding af.

Vervolgens studeerde Gudrun een jaar in Den Haag bij Emily Beynon en van 2004 tot 2006 volgde ze de master opleiding piccolo aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Peter Verhoyen.

In 2001-2002 speelde Gudrun als solofluitiste bij het Schleswig-Holstein Festival Orchester. Sindsdien wordt Gudrun geregeld gevraagd om te remplaceren in de grote Belgische en Nederlandse orkesten.

In 2005 kwam ze als piccoloïst in dienst bij destijds Het Gelders Orkest, nu Phion, en sinds 2015 is ze daar tevens plaatsvervangend aanvoerder. Van 2011 tot en met 2014 was Gudrun ook solofluitiste bij Philharmonie Zuidnederland.

Naast haar orkestbaan is Gudrun actief met haar kamermuziekensembles, Het Gelders Blaaskwintet en haar harp en fluit duo Isera.

Gudrun is hoofdvakdocente fluit aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en gastdocente piccolo aan het conservatorium in Utrecht.