Carola Ligt
aanvoerder fluit

Carola Ligt

 

Bij Raymond Delnoye aan het Brabants Conservatorium te Tilburg begint Carola Ligt haar muzikale loopbaan. Ze behaalt daar cum laude haar examens docerend musicus en uitvoerend musicus met aantekening kamermuziek. Naast haar studie in Nederland volgt Carola nog lessen bij Gaby Pas-van Riet in Duitsland.


Daarna speelt ze in het Jeunesses Musicales World Orchestra, het Nederlands Studenten Kamerorkest, Euregio Jeugd Orkest en het Philips Symfonie Orkest. Carola begint in 1994 bij de Hoofdstad Operette in Amsterdam. In Frankrijk treedt Carola verscheidene keren op als solist met L'Orchestre International de Flandre. Carola wint in die periode verschillende prijzen. Zoals de eerste prijs op het Nationale Fluitconcours te Leiden, de Buma-trofee en meerdere malen het Nationale F.K.M.-concours. In 1996 komt Carola in dienst bij destijds het Nederlands Symfonieorkest als eerste fluitiste.

Op dit moment speelt ze in verschillende kamermuziekensembles, waaronder het Valerius Ensemble. Daarnaast is Carola werkzaam als hoofdvakdocente aan het conservatorium in Enschede en heeft ze masterclasses gegeven in Brazilië, België en Polen. Tevens maakt ze deel uit van de ondernemingsraad van het orkest.