Erik Olsman
aanvoerder contrabas

Erik Olsman

 

Orgel, gitaar, basgitaar en contrabas. Erik Olsman speelt deze instrumenten allemaal in zijn jeugd. Vanaf zijn achtste is hij met muziek bezig. In 1989 doet hij toelating contrabas en basgitaar aan het Hilversums Conservatorium. Voor beide wordt hij toegelaten maar moet een keuze maken. Contrabas was uiteindelijk het instrument waarmee hij verder wilde komen.


Direct in het eerste jaar wordt zijn liefde voor de klassieke muziek gewekt door het bijvak klassiek, onderwezen door Edward Mebius. Andere docenten waar hij les van krijgt zijn Koos Serierse en Peter Jansen. De studie wordt cum laude afgerond voor lichte muziek. Een jaar later behaalt hij zijn diploma klassieke muziek en doet hij auditie bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hier heeft hij tot 2010 met chef-dirigenten Edo de Waard en Jaap van Zweden gewerkt.

Sinds 2010 is Erik aanvoerder contrabas bij Phion, voorheen Orkest van het Oosten. Hij speelt daarnaast regelmatig bij het Combattimento Consort, Catharijne Consort en het Nederlands Blazersensemble.