1. Sebastiaan van Halsema
Sebastiaan van Halsema
Eerste plaatsvervangend aanvoerder cello

Sebastiaan van Halsema

 

Als zesjarige jongen begint Sebastiaan van Halsema (geboren in 1985 te Amsterdam) met het spelen van cello bij Denise Rosing aan de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstad. Hij wordt aangenomen in de Jong Talentklas van het Amsterdams Conservatorium als hij twaalf jaar is.

Zes jaar studeert hij in Amsterdam bij Maarten Mostert. Sebastiaan vervolgt zijn studie aan de Guildhall School of Music & Drama te Londen bij docente Louise Hopkins. In 2008 studeert hij cum laude af voor zijn Bachelor en ontvangt hij ook het prestigieuze Concert Recital Diploma. In 2010 rondde hij zijn masterstudie tevens succesvol af aan dezelfde school. Sebastiaan was prijswinnaar tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours van 2003 en winnaar van verschillende beurzen waaronder de Martin Musical Scholarship Fund Award. In 2012 kwam Sebastiaan als plaatsvervangend aanvoerder cello bij het voormalige Orkest van het Oosten en sinds 2019 is hij tevens solo cellist van het ASKO|Schönberg ensemble.

Sebastiaan treedt regelmatig op als solist en met orkest. Ook is hij een groot liefhebber van kamermuziek en is hij actief binnen verschillende formaties.