Inge Grevink
Eerste plaatsvervangend aanvoerder cello

Inge Grevink

 

Inge’s loopbaan staat in het teken van samenwerking; via het Nationaal Jeugdorkest naar solo-cellist van het Gustav Mahler Jugend Orchester en vervolgens haar huidige baan als plaatsvervangend aanvoerder bij Phion. Daarnaast speelt ze als freelancer regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Ook heeft ze een grote liefde voor het spelen in kamermuziekverband. Na jaren bij cello-octet Conjuncto Iberico en Het Gelders Strijkkwintet kan ze sinds 2012 bij het van Dingstee-Grevink duo en het Cascata Strijktrio (met Marjolein van Dingstee en Meintje de Roest) haar passie kwijt.

Inge Grevink heeft aan het Utrechts Conservatorium bij Elias Arizcuren en Jeroen den Herder gestudeerd. In Zwitserland kwam ze onder de hoede van Raphael Wallfisch aan de Hochschule für Musik und Theater Zürich, waar ze haar solistendiploma behaalde. Masterclasses heeft ze bij onder anderen Wolfgang Boettcher, Colin Carr en Janos Starker gevolgd. Op haar beurt geeft ze de kennis en passie door in haar privé lespraktijk. Inge is laureaat van het Prinses Christina Concours en het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Haar fascinatie voor groepsdynamiek, samenwerking en communicatie is gevoed door de opleiding management & organisatieontwikkeling in de Transactionele Analyse en heeft haar gesterkt in het ontwikkelen van muzikale workshops over communicatie en samenwerking. Deze workshops geeft ze met het Cascata Strijktrio vanuit Music 4 Teamwork.