Eveline Rosenhart
cello

Eveline Rosenhart

 

Zij komt uit een muzikale familie: haar vader speelde trombone in het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest. Ze koos op haar twaalfde voor de cello en speelde in diverse jeugdorkesten in Haarlem.

Eveline studeerde cello aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, bij Elias Arizuren. In 1984 rondde zij deze studie succesvol af en nam lessen aan het Utrechts Conservatorium bij Dmitri Ferschtman. Tijdens haar studietijd speelde ze o.a. in Het Nationaal Jeugdorkest. Naast het conservatorium volgde ze ook masterclasses bij André Navarra en Marçal Cervera en privélessen bij onder meer Colin Carr, Maria Macedo en Monique Bartels.

Eveline Rosenhart begon haar carrière in het Orquesta Nacionàl de España in Madrid. Na zes jaar keerde zij, in 1991, terug naar Nederland en kwam toen in dienst bij het voormalige Het Gelders Orkest, nu Phion.

Naast het symfonische repertoire, speelt Eveline regelmatig kamermuziek, onder meer in de kamermuziekserie van Phion. In 1996 was ze soliste bij het Betuws Symfonieorkest, waar zij het celloconcert van Saint-Saëns speelde. Daarmee ging ze ook op tournee door Frankrijk.

Eveline bespeelt een Honoré Derazey uit 1875.

“Ik kan erg genieten van het samenspel met mijn collega’s. Of dat nu is in het orkest of in een strijkkwartet, ik verdwijn in de muziek en ga mee met de emotie daarin. Maar ook solo kan ik in het prachtige repertoire wat voor de cello geschreven is veel gevoel kwijt.”

Eveline speelt ook op uitvaarten en herdenkingsdiensten. Met haar cellospel geeft zij persoonlijk karakter aan afscheidsbijeenkomsten en biedt iedereen de ruimte om emoties te laten spreken. Kijk voor meer informatie op haar website: www.evelinerosenhart.nl.

Play
Videofragment
Eveline Rosenhart - Liefde voor de cello