Wim Traa
altviool

Wim Traa

 

Wim is in 1958 in ‘s-Hertogenbosch geboren in een gezin waar veel naar klassieke muziek geluisterd werd. Als kind liep hij al vioolmuziek te fluiten en zijn eerste grammofoonplaat was dan ook een plaat met vioolconcerten. Toen hij negen jaar was kreeg hij zijn eerste muziekles en ging vervolgens studeren aan het Brabants conservatorium bij Erwin Schiffer en Ernö Steier.

Tijdens en na zijn conservatoriumstudie heeft Wim vele jaren geremplaceerd in Nederland en België (o.a bij de Antwerpse Philharmonie) totdat hij in 1992 startte bij destijds Het Gelders Orkest.

Daarnaast heeft Wim een aantal jaren met veel plezier als docent altviool lesgegeven aan vier muziekscholen. Maar zijn grote passie was en is het symfonisch repertoire met als ultiem doel met een grote groep musici het publiek een fantastische beleving te bieden in de concerten.

Sinds 2008 is Wim in het bezit van een bijzondere oude altviool van de beroemde 17e-eeuwse bouwer Joachim Tielke met een bijzonder kopje op de plaats waar normaal gesproken de krul zit.