Marieke Wenink
altviool

Marieke Wenink

Marieke Wenink ontdekte haar liefde voor het strijkinstrument toen ze op vijftienjarige leeftijd voor het eerst een viool in haar handen kreeg. Niet lang daarna verruilde ze die voor de altviool, gestimuleerd door het Amersfoorts Jeugd Orkest en dirigent Qui van Woerdenkom. Ze studeerde bij Erwin Schiffer aan de Sweelinck Academie in Amsterdam en vervolgde haar studie in Utrecht bij onder andere Prunella Pacey. Tijdens haar opleiding werd haar belangstelling voor nieuwe hedendaagse muziek gewekt én voor oude muziek. Ze is naast haar aanstelling bij Phion onder andere ook verbonden aan barokensemble Eik en Linde.

Marieke vormt sinds tien jaar samen met Marieke Franssen Duo Leeghwater dat theatrale concerten op bijzondere locatie bedenkt, maakt, produceert en speelt, vaak in samenwerking met acteur en zanger Henk Zwart.

Naast altviolist is Marieke ook fervent sportbeoefenaar en coach. Onder het motto ‘het leven moet in beweging zijn’ geeft ze schaatslessen en is ze spinning- en fitnesscoach. Door haar onderzoekende instelling en ‘anti-hokjes manier van denken’ ligt haar hart bij het maken van projecten waarin verschillende disciplines samenkomen. Voor Stories from within the orchestra aarzelde ze geen moment. Ze ziet het als een prachtige uitdaging om binnen het orkest naar buiten te treden. En dat doet ze met volle overgave.