Daria Ujejska
altviool

Daria Ujejska

 

Altvioliste Daria Ujejska werd geboren in 1988 in Wrocław in Polen. Al op zevenjarige leeftijd kreeg ze haar eerste vioolles en stapte na vijf jaar over op de altviool. Van 2007 tot 2012 studeerde ze bij Michał Micker aan de Karol Lipiński Muziekuniversiteit in Wroclaw. In het kader van het Central European Exchange Program for University Studies zette ze haar studie voort bij Christian Euler aan de Kunstuniversität Graz. Daar kreeg ze in 2016 met onderscheiding haar diploma, waarna ze verder studeerde in kamermuziek bij Stephan Goerner.

Al als jonge studente werkte ze samen met de Opera, het Philharmonisch Orkest en het NFM Kamerorkest Leopoldinum in Wrocław. In Oostenrijk speelde ze bij talloze orkesten en ensembles als free lance musicus, maar ook in vast verband. Van 2016 tot 2018 was ze verbonden aan het Tonkünstler-Orchester Wien waarna ze twee jaar lang speelde bij het Grazer Philharmonisches Orchester.

Daria Ujejska heeft een grote passie voor kamermuziek. In 2016 nam ze deel aan de European Chamber Music Academy onder de hoede van onder anderen Hatto Beyerle, Johannes Meisselen en Hariolf Schlichtig. Ze heeft ook grote ervaring op het gebied van hedendaagse muziek en jazz. Vanaf dit seizoen is Daria Ujejska aangesteld als altvioliste bij Phion.