Marte Straatsma
2e Viool

Marte Straatsma

 

Marte Straatsma (1979) volgde haar vioolopleiding aan het conservatorium van Amsterdam, waar zij achtereenvolgens studeerde bij Johannes Leertouwer en Alexander Kerr. In 2003 kreeg Marte een Erasmusbeurs om een half jaar bij Kolja Lessing in Stuttgart te studeren.

Tijdens haar studie speelde ze in verschillende jeugdorkesten zoals het Nationaal Jeugdorkest in 2000 en van 2001 tot 2004 in het festivalensemble van de internationale Bachakademie Stuttgart onder leiding van Helmuth Rilling, waar ze in 2003 werd uitgekozen als repetitiesoliste met het Alban Berg vioolconcert en in 2004 als tweede concertmeester.

Na het behalen van haar masterdiploma in 2006 kreeg Marte een aanstelling in destijds Het Gelders Orkest als tweede violiste. Daarnaast speelt zij sinds 2003 regelmatig in het Bach Collegium Stuttgart. Naast haar werkzaamheden bij Phion speelt ze met Melanie Jansen, Eileen McEwan en Inge Grevink in Het Nieuw Prinsekwartet. Marte volgde masterclasses bij o.a. Phillip Graffin, Collin Carr en Marc Lubotski.