Eva Bengtsson
2de viool

Eva Bengtsson

 

De Zweeds-Nederlandse violiste Eva Bengtsson kwam na haar studie in Stockholm naar Nederland om aan het Maastrichts Conservatorium bij Nilla Pierrou en André Gertler te studeren.

Zij voltooide haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Eli Goren, Keiko Wataya en Eeva Koskinen en volgde masterclasses bij o.a. Wolfgang Brandis, Julian Jacobson, István Parkanyi, András Mihaly en Menahem Pressler.

Eva maakte deel uit van diverse ensembles als het Basel Sinfonietta, het Residentie Bachorkest en het Nederlands Bachensemble en speelt regelmatig in andere orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest. Zij is een gepassioneerde speler van kamermuziek. Met het Amardi pianokwintet speelde ze o.a. in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Met verschillende andere ensembles speelde Eva kamermuziek binnen en buiten Europa.

In het Klassiek Cruise Kwartet, dat concerten geeft tijdens cultuurreizen, komt haar liefde voor muziek en reizen samen. Eva werkt als reisleider van opera- en concertreizen naar fantastische bestemmingen zoals New York, Sint-Petersburg of het kleine Bantry. Hierbij verzorgt ze ook lezingen over klassieke muziek.

In 2016 heeft Eva haar bachelor Human Resource Management en de premaster Organisatiewetenschappen behaald. Samen met collega musici en onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen onderzoekt ze de bijdrage van muziek aan de vitaliteit van werknemers en organisaties.

Eva is deeltijd verbonden aan Phion.