Melanie Jansen
1ste viool

Melanie Jansen

Zij begon haar vioollessen op 7-jarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek. In mei 1999 behaalde zij haar bachelor klassieke muziek, hoofdvak viool, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Lex Korff de Gidts. Twee jaar later behaalde ze haar master klassieke muziek bij Jaring Walta in juni 2001.

Haar passie voor de kamermuziek haalde zij als primarius uit haar strijkkwartet het Prinsekwartet. Het kwartet heeft acht seizoenen lang de kunst van het strijkkwartet bestudeerd en verschillende studies gevolgd bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie en aan de Hochschule in Basel bij professor Walter Levin, primarius van het LaSalle Quartet. Verder hebben zij veelvuldig op het Amsterdams podium van de Kleine Zaal in het Koninklijk Concertgebouw gespeeld en gaven zij zo’n 15 concerten per jaar door heel Nederland.

Melanie heeft sinds 1999 als vaste remplaçant gespeeld bij onder andere het Combattimento Consort Amsterdam, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds januari 2005 heeft zij een vaste aanstelling bij de 1ste violengroep van Phion, voorheen Het Gelders Orkest in Arnhem.

Begin 2009 heeft zij aan haar pedagogische drive gehoor gegeven en haar eigen project ‘Het geluid van viooltjes’ opgezet waarmee zij elk schooljaar tientallen workshops op basisscholen door heel Gelderland geeft. De workshops zijn bedoeld voor het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs voor de groepen 1 t/m 5. Thuis en op de buitenschoolse opvang geeft zij wekelijks privévioollessen aan kinderen en volwassenen.

Melanie is getrouwd met pianist Hans Eijsackers en samen hebben ze 2 zoons; Lieven en Pelle. Ze leidt ook nog een actief buurtleven middels het voorzitterschap van de buurtvereniging Burgermeester Brandplein in Velp, waarvoor ze zich al 4 jaar inzet en zo’n vijftal activiteiten per jaar mede-organiseert. Kortom, ze geniet van haar gezinsleven en alle uitdagingen die het vioolspelen met zich meebrengt.