Janneke Roelofs
1ste viool

Janneke Roelofs

Janneke Roelofs werd in 1962 geboren in Nijmegen in een gezin waar veel naar muziek werd geluisterd en door familie en vrienden regelmatig werd gemusiceerd. Daardoor ontwikkelde haar interesse voor klassieke muziek zich al vroeg.

Een muziekinstrument leren bespelen was een vanzelfsprekendheid in haar familie en na wat omzwervingen koos Janneke uiteindelijk voor de viool. Ze kreeg haar eerste lessen van Jaques Reijn aan de muziekschool van Hengelo. Na haar middelbare school ging ze studeren aan het conservatorium van Enschede bij Albert Borgers en Bart Bleumers, waar ze in 1988 haar diploma docerend musicus ontving. Laatstgenoemde was toen concertmeester bij Orkest van het Oosten. Vervolgens studeerde Janneke nog twee jaar in Rotterdam bij Jean-Jacques Kantorow en rondde dat af met een diploma uitvoerend musicus.

Al tijdens haar studie legde ze zich toe op het lesgeven, maar uiteindelijk ging haar liefde toch uit naar het zelf musiceren binnen het rijke symfonische- en kamermuziekrepertoire. Kort na het beëindigen van haar studie in Rotterdam kreeg ze een vaste betrekking bij destijds Het Gelders Orkest waar ze sinds 1990 werkzaam is. Gedurende haar studie en naast haar orkestbaan speelde ze in diverse strijkkwartetten en orkesten (kamermuziek- en barokensembles). Naast het orkest besteedt ze veel tijd aan fotografie en aan sport, zoals fietsen (racefiets en mountainbike) en zeilen.