Cindy Albracht
eerste plaatsvervangend concertmeester

Cindy Albracht

Cindy Albracht rondde haar studie af in Amsterdam en Wenen, bij oa Jan Repko en Gerhard Schulz. Aanvullende studies volgde zij bij o.a. Herman Krebbers, Victor Liberman, Denes Zsigmondy, Isaac Stern, György Kurtág, leden van het Amadeus Kwartet, het Alban Berg Quartett en het Borodin Kwartet.

Ze was laureaat van nationale competities, oa winnares van de Zilveren Vriendenkrans en 3e prijswinnaar van het Nationaal Vioolconcours Oscar Back.
Haar passie voor kamermuziek uitte zich als primarius van het Romeo Kwartet tussen 1997-2007,  alsook in haar samenwerking met musici als Janine Jansen, Kolja Blacher en het Faust Quartet, en in kamermuziekformaties van het Mahler Chamber Orchestra en het voormalige Het Gelders Orkest. 

Als een van de oprichtingsleden van zowel het Mahler Chamber Orchestra als het Lucerne Festival Orchestra, werkte ze regelmatig samen met dirigenten als Claudio Abbado, Daniel Harding, en Pierre Boulez. 

In het voormalige Het Gelders Orkest was ze van 2007-2017 aanvoerder 2e viool, en sinds 2018 plaatsvervangend concertmeester. Tevens remplaceert zij regelmatig in Het Koninklijk Concertgebouworkest.

Cindy speelt op een viool gebouwd in 1705 door Alessandro Gagliano.