1. Valerius Ensemble
Valerius Ensemble

Valerius Ensemble

Het Valerius Ensemble is in 1988 opgericht door André Kerver, klarinettist, en René Geesing, cellist. De doelstellingen van het ensemble; het professioneel en hoogwaardig brengen van klassieke kamermuziek én het verzorgen van jeugdmuziek educatie vinden al ruim 33 jaar de weg naar het publiek.
Bij het 25-jarig jubileum is dit uitgebreid verwoord in het toen uitgegeven boek “De Toon Gezet, 25 jaar Valerius Ensemble”.

De brede samenstelling van het ensemble maakt het mogelijk uitvoeringen te geven in een groot aantal verschillende bezettingen.
Door de jaren heen is een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd. Repertoire over de periode van 1750, het sterfjaar van Bach, tot heden. Moderne- en hedendaagse muziek staan hierbij dikwijls op de lessenaar.
Voor het ensemble is specifiek werk geschreven door Raimondo Penaforte, René Samson en Bert van den Brink. Vele gastmusici hebben met het ensemble gespeeld, waaronder Ronald Brautigam, Lisa Jacobs, Liza Ferschtman, Frank Peters en Ksenia Kouzmenko.

Onderdeel van de jaarlijkse uitvoeringen is sinds de oprichting een “serie van zes” in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede.
Het Valerius Ensemble heeft een eigen website.