1. Het Gelders Ensemble
Het Gelders Ensemble

Het Gelders Ensemble

Het Gelders Ensemble staat voor muzikaliteit, flexibiliteit, kwaliteit en maatwerk.

Het Gelders Ensemble is in 2011 opgericht door enthousiaste musici Pieternel van Lent (viool), Boukje Raes (viool) en Joost Hillen (contrabas). Zij maken alle 3 al meer dan 20 jaar deel uit van Phion, orkest van Gelderland en Overijssel. Het ensemble speelt op concerten, feesten, begrafenissen en heeft ontwikkelde programma’s voor educatieve concerten toegespitst op verschillende doelgroepen en leeftijdscategorieën. Het Gelders Ensemble zorgt voor een sfeer die past bij ieders persoonlijke wensen. 

De leden van het Gelders Ensemble hebben allen afzonderlijk ruime ervaring binnen de kamermuziek en waren regelmatig te horen in diverse ensembles. Zo ook als trio waaruit uiteindelijk het Gelders Ensemble is ontstaan. De musici kwamen er al snel achter dat met 2 violen en een bas een heel groot repertoire gespeeld kan worden. Zij zijn regelmatig te horen op diverse podia, radio en huisconcerten waaronder onder andere in de Vereniging in Nijmegen en het Mondriaan Museum.
Het trio vindt het dan ook zeer bijzonder en uitdagend om zich te ontwikkelen in verschillende muziekstijlen, klassiek, tango, klezmer en jazz.