Camerata

Camerata

Camerata is een kamerorkest opgericht in 2020, bestaande uit musici van Phion, orkest van Gelderland en Overijssel. Initiatiefneemsters zijn violisten Farinaz Kherad Picheh en Marjo Finke. Het doel was een strijkorkest te vormen dat door het compacte formaat overal de mogelijkheid heeft om te spelen. De basis bestaat uit 14 zeer gedreven, enthousiaste strijkers van Phion en is zo nodig uit te breiden met blazers, afhankelijk van het repertoire dat gespeeld wordt.

Onze visie is muziek op zoveel mogelijk plaatsen te laten klinken. Muziek brengt troost en vreugde en daar willen we iedereen in laten delen! Dat delen willen we doen op plaatsen zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, hospices, buurthuizen, asielzoekerscentra en scholen.

Ons repertoire is zeer uitgebreid en op maat te maken voor alle denkbare situaties. We spelen van Barok tot en met Romantiek, maar ook voor Popmuziek en Weense walsen kunt u bij ons terecht.

Als u wilt kennismaken met Camerata en haar leden dan kunt u luisteren naar de Podcast serie die over Camerata is gemaakt door Marian van den Berg, via onderstaande linkjes.

Aflevering 1. 

aflevering 2.