Sascha Goetzel
Dirigent

Sascha Goetzel

 

De Oostenrijkse Sascha Goetzel begon zijn carrière als violist bij de Wiener Philharmoniker. Daar ontstond zijn passie voor het dirigeren. Hij studeerde aan de Sibeliusacademie onder de vleugels van Jorma Panula en volgde op diens uitnodiging lessen bij Seiji Ozawa in Tanglewood. Daarna kreeg hij invitaties van talloze orkesten waaronder het City of Birmingham Symphony Orchestra, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Orchestre National Bordeaux Aquitaine en het Nationaal Orkest van België.

Daarnaast verzorgde hij regelmatig operaproducties bij de Wiener Staatsoper en Volksoper en was te gast bij het befaamde Mariinsky Theater in Sint Petersburg.

Van 2007 tot 2013 was Sascha Goetzel chefdirigent bij het Kuopio Symfonieorkest. Momenteel is hij leider van het Borusan Istanboel Philharmonic Orchestra. Met dit orkest ging hij uitgebreid op tournee bij onder anderen de Salzburger Festspiele, de BBC Proms en in het Amsterdamse Concertgebouw.

Ook maakte hij verscheidene cd-opnames van werken van onder anderen Tsjaikovski, Respighi en Hindemith. Bij voormalig Het Gelders Orkest maakte hij in 2009 zijn debuut, dat heeft geleid tot een succesvolle samenwerking die ook dit seizoen weer geprolongeerd wordt.

Sascha Goetzel is ook een succesvol arrangeur. Hij heeft heel wat mooie arrangementen geschreven voor onder meer Ensemble Wien, Ramón Vargas en José Carreras.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21