Sander Teepen
Dirigent

Sander Teepen

 

Aanvankelijk was Sander Teepen hoboïst en speelde hij bij diverse professionele symfonieorkesten in Nederland. Maar hij werd ook gegrepen door het vak van dirigent en studeerde bij onder meer Jan Stulen, Otto Tausk, Jac van Steen en volgde masterclasses bij Jorma Panula en Neeme Järvi.

En met resultaat. Bij verscheidene directieconcoursen viel hij in de prijzen waaronder in 2013 en 2015 tijdens de Blue Danube International Opera Conducting Competition in Vienna, en in 2014 de George Enescu Prize tijdens de Jeunesses Musicales in Boekarest.

Inmiddels heeft hij als gast diverse orkesten gedirigeerd waaronder het Timisoara Banatul Filharmonisch Orkest in Roemenië, het Philharmonisch Orkest & Koor van Moldavië en in Nederland het Residentieorkest, Het Gelders Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Ook als operadirigent is Sander Teepen actief. Zo leidde hij producties bij de operagezelschappen van Ostrava en Stara Zagora en was hij assistent bij een productie van Wagners Der fliegende Holländer van de Nederlandse Reisopera. In 2018 ontving hij de dirigenten-beurs van het Kersjes Fonds. Momenteel is hij assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21