1. Michał Nesterowicz
Michal Nesterowicz
Dirigent

Michal Nesterowicz

De Poolse dirigent Michal Nesterowicz heeft in korte tijd een verbluffende carrière opgebouwd. Twee jaar nadat hij cum laude afstudeerde aan het conservatorium van zijn geboortestad Wrocław was hij prijswinnaar van het Grzegorz Fitelberg International Competition for conductors. In 2008 zette hij de Cadaqués Orchestra International Conducting Competition op zijn naam.

Hij was achtereenvolgens artistiek leider van het Pools-Baltisch Philharmonisch Orkest van Gdansk, chef-dirigent van het Orquesta Sinfónica Nacional de Chile en vaste dirigent van het Orquesta Sinfónica de Tenerife. Momenteel is hij vaste gastdirigent van het Sinfonieorchester Basel en het Arthur Rubinstein Łódź Philharmonisch Orkest.

Nesterowicz maakte in het buitenland furore als gastdirigent. Zo stond hij onder meer voor het London Philharmonic Orchestra, het Tonhalle-Orchester Zürich en het Gewandhausorchester Leipzig. Over zijn optreden met het Nationaal Orkest van Ierland schreef de pers: ‘hij bracht het orkest naar een speelniveau dat nog niet eerder vertoond werd.’ In Nederland dirigeerde hij het Residentieorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast heeft hij enkele cd’s op zijn naam staan waaronder een opname met de celloconcerten van Sjostakowitsj met Nicolas Altstaedt.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21