Kerem Hasan
Dirigent

Kerem Hasan

De Engelse dirigent Kerem Hasan studeerde aan het Royal Conservatory Scotland en de Zürcher Hochschule der Künste. In 2016 was hij finalist bij de Donatella Flick Conducting Competition in Londen.

Hij vestigde zijn naam als dirigent toen hij in 2017 de Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Award won. Het jaar daarop debuteerde hij bij het Koninklijk Concertgebouw met Mahlers Zevende Symfonie als invaller voor zijn mentor Bernard Haitink. ‘De musici applaudisseerden, dit is een man die we in de gaten houden’, schreef de Volkskrant naar aanleiding van dit bijzondere concert. Sinds 2019 is hij chef-dirigent van het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck. Als gastdirigent leidde hij onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Noord Nederlands Orkest, het Deens Nationaal Orkest en het London Philharmonic Orchestra.

Ook in het operatheater is Kerem Hasan actief. Hij was enige tijd assistent-dirigent bij de Welsh National Opera. Verder leidde hij producties bij de English National Opera, de Glyndebourne on Tour en met zijn eigen orkest bij het Tiroler Landestheater.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21