George Petrou
Dirigent

George Petrou

 

De uit Griekenland afkomstige George Petrou studeerde piano en later orkestdirectie aan het Conservatorium van Athene en de Royal Academy of Music in Londen. Hij geniet bekendheid als concertpianist op voornamelijk historische instrumenten, maar is vooral werkzaam als (opera)dirigent. Hij leidde orkesten als het Orchestre Nationale du Capitole de Toulouse, het Symfonieorkest van Trondheim en het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast dirigeerde hij operaproducties bij onder meer de Oper Köln, het Theater an der Wien en het Théâtre des Champs-Élysées. Ook als operaregisseur is hij actief.

De specialiteit van George Petrou ligt bij de barokke opera. Zijn opnames van diverse opera’s van Händel werden meermaals met prijzen bekroond, waaronder een Choc-  Le Monde de la Musique en een ECHO Klassik in 2008. Bij de Nederlandse Reisopera schitterde hij enkele jaren geleden met zijn interpretatie van Hasses Siroe: ‘Uit een selectie van het Orkest van het Oosten kneedde Petrou een prachtig barokensemble met een open en pittig geluid’, volgens de recensie in Place de l’Opera.

George Petrou is leider van het ensemble Armonia Atenea, en vanaf volgend seizoen van de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen. Door het Franse ministerie van cultuur werd hij benoemd tot Chevalier de l'ordre des Arts et des Lettres.