George Petrou
Dirigent

George Petrou

De uit Griekenland afkomstige George Petrou studeerde piano en orkestdirectie aan het Conservatorium van Athene en de Royal Academy of Music in Londen. Hij geniet bekendheid als concertpianist op voornamelijk historische instrumenten, maar is vooral werkzaam als (opera)dirigent. 

Hij leidde orkesten als het Orchestre Nationale du Capitole de Toulouse, het Gewandhausorchester Leipzig en het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast dirigeerde hij operaproducties bij een groot aantal operahuizen waaronder de Oper Köln, het Theater an der Wien en de Scala in Milaan. Daarnaast is hij actief als operaregisseur. De specialiteit van George Petrou is de barokopera.

Zijn opnames van diverse opera’s van Händel werden meermaals met prijzen bekroond, waaronder een Choc-Monde de la Musique en een ECHO Klassik in 2008. Bij de Nederlandse Reisopera schitterde hij begin 2022 met Phion in zijn interpretatie van Handels Giulio Césare: ‘Onder dirigent Petrou blaakt de orkestbak van energie’, volgens de recensie uit de Volkskrant. George Petrou is artistiek directeur van het ensemble Armonia Atenea, en de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen. Door het Franse ministerie van cultuur werd hij benoemd tot Chevalier de l'ordre des Arts et des Lettres.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21