1. Enrico Delamboye
Enrico Delamboye
Dirigent

Enrico Delamboye

De Nederlandse dirigent en pianist Enrico Delamboye (1977) werd geboren in Wiesbaden (D). Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht piano bij Joop Celis en orkestdirectie bij Jan Stulen, met altviool als bijvak. Zijn debuut als operadirigent maakte hij in 1999 tijdens de Internationale Maifestspiele aan het Hessisches Staatstheater Wiesbaden met The Rape of Lucretia van Benjamin Britten.

In 2000 maakte hij zijn debuut in het Amsterdanse Concertgebouw tijdens het 10-jarig jubileumconcert van Opera Studio Nederland. Vanaf 2000 was hij als ‘Kapellmeister’ verbonden aan diverse Duitse operahuizen, waaronder het Staatstheater Wiesbaden, Staatstheater Mainz, Wuppertaler Bühnen en Oper Köln.  

Van 2007 tot 2014 was Delamboye als hoofdvakdocent orkestdirectie werkzaam aan het Conservatorium Maastricht. Van 2009 tot 2019 was hij chef-dirigent aan het Theater Koblenz. Al geruime tijd werkt hij regelmatig samen met het WDR Funkhausorchester te Keulen. Hij werd daar vanaf seizoen 2018/19 tot eerste gastdirigent benoemd.  

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21