1. Recensie Robin Hood Theaterkrant

Robin Hood door Theater Sonnevanck & Phion

Gepubliceerd op 05.02.2024

Recensie

Op 3 februari vond de première plaats van Robin Hood van Theater Sonnevanck en Phion. De twee gezelschappen weten met deze muziektheatervoorstelling voor jong en oud de legende moeiteloos op te tuigen met actuele onderwerpen in herkenbare grappen, met precies genoeg momenten van spanning, sensatie en gevoeligheid. Inmiddels is de tour lekker op stoom, je hebt nog de kans tot 14 april om erbij te zijn!

"Het maar liefst 29-koppige orkest voorziet het stuk niet alleen van een avontuurlijke score, het is ook nog eens onlosmakelijk onderdeel van de scenografie, de setting en het toneel. Af en toe zijn de muzikanten ‘slechts’ muzikanten, maar veel vaker zijn ze een kudde herten, de lakeien van de koning of de monniken in het bos."

Theaterkrant was bij de première op 3 februari in Amphion in Doetinchem en schreef een mooie recensie. 

 lees de recensie  

Kidsweek was er ook:

"Zijn tong is net zo scherp als de welgemikte pijlen en helemaal in het groen met een veer op z’n jagershoed is de held in muziektheatervoorstelling Robin Hood precies wat je hoopt."

lees de recensie 

Fotografie: Sanne Peper

Kidsweek

Theater Sonnevanck & Phion

Na De Geheime Tuin (2023) slaan Phion en Theater Sonnevanck opnieuw de handen ineen, ditmaal voor de muziektheatervoorstelling Robin Hood. Het resultaat, geschreven door Ilse Warringa, is een bekend avontuur in een nieuw, satirisch jasje – met humor die zowel de kinderen als de ouders aangaat.