1. 'Klassieke muziek op Netflix'

'Klassieke muziek op Netflix'

Gepubliceerd op 29.01.2024

Nieuws

Samen met Filmhub Oost hebben we een gloednieuwe lessenserie 'Klassieke muziek op Netflix' ontwikkeld, bestaande uit drie boeiende lessen voor bovenbouw havo/vwo over film en klassieke muziek. De primeur van deze lessenserie is deze week. Het Carmel College Salland is gestart met een pilot met een vwo-klas.

Klassieke muziek: bij een gemiddeld concert zul je niet veel leerlingen zien. Toch horen zij elke dag klassieke muziek voorbijkomen in series, films en zelfs in reclames. In de lessenserie 'Klassieke muziek op Netflix' maken leerlingen kennis met de kracht van muziek én bewegend beeld. Ze ontdekken tijdens deze lessen hoe muziek de sfeer van een scène beïnvloed en wat hun eigen interpretatie van een klassiek stuk is. 'Klassieke muziek op Netflix' werd afgelopen jaar ontwikkeld door Filhub Oost en Phion en is nu verrijkt met prachtig filmaanbod. Er is een lessenserie uitgekomen van drie lessen voor bovenbouw havo/vwo over film en klassieke muziek, ideaal voor CKV vakdocenten.

Pilot

De lessenserie wordt vanaf deze week getest in een pilot door het Carmel College Salland met een vwo-klas. Na de pilot gaan we feedback verwerken en optimaliseren we de lessen. 

Bekijk Klassieke muziek op Netflix.