1. Talentonwikkeling bij Phion

Coaching blazersensemble JON

Gepubliceerd op 26.02.2023

Nieuws

Op 26 februari gaf Phion trompettist Arthur Kerklaan een coaching sessie aan een ensemble van Jeugd Orkest Nederland. Phion werkt al lang samen met de Nederlandse Jeugdorkesten (NJON) en we hebben onlangs de samenwerking geïntensiveerd met een nieuw traject: Phion musici die ensembles coachen in aanloop naar hun lunchconcert in Muziekcentrum Enschede. Arthur ging in De Gigant in Apeldoorn met het blazersensemble in gesprek over de inhoud van hun programma (van opkomst tot applaus) maar ook over de presentatie van een lunchconcert. En uiteraard werd er ook op muzikaal gebied gecoacht. Het was een inspirerende middag.

Op 2 maart zal het blaaskwintent een lunchconcert spelen in de Arkezaal van Muziekcentrum Enschede. In het Jeugdorkest Nederland (JON) spelen zo’n 75 getalenteerde jongeren (14-21 jaar) afkomstig uit het hele land. De leden hebben vaak ervaring opgedaan in regionale jeugdorkesten en combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument.

Veel musici van Phion hebben in hun jeugd bij het Jeugd Orkest Nederland en/of Nationaal Jeugdo Orkest (18-26 jaar) gespeeld. Ze denken hier met heel veel plezier aan terug. Onze musici zijn bij NJON betrokken als coach en als jurylid bij audities. NJON en Phion vormen samen een belangrijke schakel in het opleidingstraject van orkestmusici.