1. Phion en Ogrintchouk nemen publiek voor zich in

Lovende recensies voor Phion en Ogrintchouk (**** NRC & De Volkskrant)

Gepubliceerd op 15.05.2023

Recensie

Afgelopen vrijdag 12 mei trapte violiste Isabelle van Keulen samen met Phion en dirigent Alexei Ogrintchouk de nieuwe tournee af met een programma met Barber en Beethoven. NRC en de Volkskrant waren erbij in Muziekcentrum Enschede en gaven 4 sterren.

Schitterende dialoog

Samen met Phion bracht ze een schitterende dialoog tussen viool en orkest tijdens het Vioolconcert van Barber. Verder op het programma stonden de Zevende symfonie van Beethoven en zijn ballet ‘Die Geschöpfe des Prometheus’.

Voor Alexei Ogrintchouk, benoemd tot chef-dirigent van Phion vanaf volgend seizoen, is Beethovens Zevende symfonie een geliefd werk. Als gerenommeerd hoboïst speelde hij het talloze malen bij diverse orkesten, als dirigent gaf hij er nog niet zo lang geleden een indrukwekkende interpretatie van met Sinfonietta Riga. Bij leven was deze vrolijke symfonie vol dansende melodieën het populairste werk van de componist.

"Met een combinatie van gedrevenheid en spelvreugde namen Ogrintchouk en zijn orkest je telkens weer voor zich in." (Joep Stapel - NRC 14/5) 

"Zonder pauze ging het openingsdeel over in het beroemde Allegretto, dat het hoogtepunt van de uitvoering werd: transparant en gedoseerd, volmaakt van opbouw, aan het slot schitterend uitgebeend en verstild." (Joep Stapel - NRC 14/5)

Lees hier de gehele **** recensie uit het NRC.

"Met de kin vooruit vuurt Ogrintsjoek snuivend en briesend het orkest aan in felle accenten. Zijn baton kolkt wanneer de muziek dat doet."  (Maartje Stokkers - de Volkskrant 16/5) 

Phion en Ogrintsjoek zijn volgens de Volkskrant een droomkoppel.

Lees hier de **** recensie uit de Volkskrant.