1. Mooi eerbetoon Francis van Broekhuizen aan heldin Maria Callas

Mooi eerbetoon aan Maria Callas (**** recensie NRC)

Gepubliceerd op 27.11.2023

Recensie

Komende tijd vieren we de honderdste geboortedag van Maria Callas, de fenomenale sopraan die er haar levensmissie van maakte om opera niet slechts als 'kunst' te beschouwen, maar vooral om het publiek de diepgaande emoties en het intense drama van de personages te laten ervaren. NRC was bij de première en gaf 4 sterren.

Openingsweekend

Dit weekend schitterden Phion en sopranen Elenora Hu en Francis van Broekhuizen tijdens de première in Orpheus Apeldoorn en in Muziekcentrum Enschede.

Ook op tv, bij Podium Klassiek, werd een betoverend voorproefje gegeven voor de verdere tour door het land. >>bekijk

NRC was er bij in Orpheus en gaf maar liefst vier sterren aan de muziektheatervoorstelling waarin “de meest iconische operaster uit de moderne geschiedenis, Maria Callas, voor leek en kenner beeldend tot leven werd gebracht”. 

Lees de recensie (NRC **** 26.11.2023) van Joost Galema.

Instrumentaal betekenis

"Op het podium geven dirigent George Petrou en Phion instrumentaal betekenis – want om dat woord draaide het bij Callas – aan het verhaal met een eigen stem, die uitstijgt boven een uitsluitend dienende begeleiding. Wie wil zien hoe ze dat doet, heeft na Apeldoorn nog negen kansen om deze voorstelling te bezoeken." 

bekijk de speellijst

foto's: Marcel Krijgsman