Kleine Neptunus van Phion & Theater Gnaffel

Gepubliceerd op 16.10.2023

Nieuws

Over een maand gaat bij Phion Kleine Neptunus in première. Een fonkelnieuwe voorstelling gemaakt in samenwerking met poppentheater Gnaffel. Kleine Neptunus is een verhaal over moed. Over waarheid en leugentjes om bestwil. Over dat je soms niet alles in je eentje kunt oplossen. En dat hulp vaak uit onverwachte hoek komt.

De beeldende muziektheatervoorstelling Kleine Neptunus is geschikt voor dove en slechthorende kinderen, kinderen met Nederlands als tweede taal of een taalontwikkelingsstoornis én goedhorende kinderen.

Samen met een gebarentolk

Om de voorstelling voor alle kinderen toegankelijk te maken, zal een gebarentolk deel uitmaken van de cast, die zowel de tekst als de muziek vertolkt. Kinderen kunnen ook meedoen met het lied 'Baas van de Zee' door zowel de tekst te zingen als de bijbehorende gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal te leren. Zo kunnen goedhorende kinderen kennismaken met de Nederlandse Gebarentaal en kunnen kinderen met een afstand tot de Nederlands gesproken taal meedoen. 

Deze voorstelling is geschikt voor leerlingen uit het reguliere onderwijs, alsook voor leerlingen uit Cluster 2- en NT2-onderwijs. We leveren op maat gemaakte lespakketten en er staan muziektolken op het podium die naast het verhaal ook de muziek vertolken. Zie ook de familievoorstelling >>

Kleine Neptunus wordt mede mogelijk gemaakt door de Heutink Foundation, het VSBfonds, Jeugdpodiumkunsten Gelderland, Ars Donandi (Russel-ter Brugge Fonds), Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel (Staargaard-Van Oostrom Meyjes Fonds), Phonak, het Lira Fonds, Stichting het Gehandicapte Kind en Vluchtelingenwerk Nederland.