1. Uw vriendenbijdrage goed besteed

Uw vriendenbijdrage, goed besteed!

Gepubliceerd op 10.10.2022

Nieuws

Ook dit jaar leveren de Vrienden van Phion een bijdrage aan speciale projecten van het orkest. Phion heeft van de Vrienden een bijdrage gekregen voor het project ‘Phion in de Wijk’ en voor het aankomende Kerstconcert waar we Mahler’s Derde Symfonie spelen.

Met ‘Phion in de wijk’ gaan orkestmusici de wijk in om samen met de mensen in de wijk muzikale ontmoetingen te organiseren die uiteindelijk resulteren in een slotpresentatie in de wijk door Phion en de wijkbewoners. Het gaat om een meerjarig project en dit jaar zijn de wijken Presikhaaf in Arnhem en Twekkelerveld in Enschede aan de beurt.

Wij danken alle Vrienden heel hartelijk voor hun donaties en we zien jullie graag bij de concerten, openbare repetities en andere activiteiten voor de vrienden.

Aankoop bijzondere Hawkes contrabas dankzij mecenaat

Zoals wellicht bekend beschikken de Vrienden over een mecenaatcommissie. Mecenassen zijn vrienden die jaarlijks grotere bedragen geven. De besteding van deze middelen is voornamelijk bestemd voor de aankoop van instrumenten voor musici. Afgelopen voorjaar heeft het mecenaat het mogelijk gemaakt om een prachtige oude contrabas aan te kopen. Het betreft een bijzondere Hawkes contrabas uit Londen, gebouwd in 1896. Dit najaar zal het naar verwachting weer mogelijk zijn om een instrument aan te schaffen. Uiteraard laat de commissie zich bij de aankoop adviseren door deskundigen op dit gebied. De aangekochte instrumenten worden eigendom van het orkest en worden bij een feestelijke gelegenheid gedemonstreerd aan de mecenassen.

Met het mecenaat worden tegelijk een aantal belangrijke doelen gediend: de musicus word muzikaal geïnspireerd door een goed instrument, de klankkwaliteit van het orkest wordt verbeterd, en omdat instrumenten veelal hun waarde behouden, bouwt het orkest zo een onderliggend vermogen op.

Meer weten?