1. Phion Livestream

Phion Livestream

Kijk live mee naar Phion!

Kijk je mee naar de Phion Livestream?

Nog niet live in de zaal, maar wel bijna live in de huiskamer, zodat je ook in deze bijzondere tijden nog steeds van Phion kunt genieten. Een welkome muzikale onderbreking van de dag tijdens de lunchpauze!

Geplande livestreams:

  • 29 januari 12.30 uur
    Bekijk het programma hieronder

 

Klik hier om naar de livestream te gaan

Wil je meekijken via onze livestream? Ongeveer 15 minuten voor aanvang kun je via de knop hierboven de livestream opstarten. 

Indien je voor aanvang of tijdens het kijken problemen ondervind dan kunt u het kopje 'veelgestelde vragen' onderaan deze pagina bekijken. 

Programma 29 januari 12.30 uur

 

Francis Poulenc
Suite française
- Bransle de Bourgogne
- Pavane
- Petite marche militaire
- Complainte
- Bransle de Champagne
- Sicilienne
- Carillon

Igor Stravinsky
Concert voor piano en blazers
- Largo – Allegro
- Largo
- Allegro

Symphonies of Wind Instruments

De blazers van het orkest laten zich horen in een kort concert onder leiding van dirigent Theo Wolters. Ooit begon hij zijn carrière als trompettist bij het Overijssels Philharmonisch Orkest. Tegenwoordig is hij nationaal en internationaal een veelgevraagd dirigent. Solist in Stravinsky’s Pianoconcert is de Spaanse Carlos Marín Rayo, master student aan het Conservatorium van Amsterdam, maar nu al gezien als één van de meest veelbelovende solisten van ons land.

In 1935 kreeg Francis Poulenc het verzoek muziek te schrijven bij een toneelstuk dat zich afspeelt in de 16e eeuw. Om in de stijl van het stuk te blijven gebruikte hij als basis enkele dansen van de Franse Renaissance-componist Claude Gervaise, die hij in neo-classistische stijl bewerkte. Los van het toneelstuk bundelde hij naderhand de vrolijke dansmelodieën onder de titel Suite Française.

Igor Stravinsky wordt wel gezien als de vader van het neo-classisisme, waarin hij compositietechnieken uit vervlogen tijden in een 20-eeuws jasje hulde. Zo was Bach zijn inspiratie voor het Concert voor piano en blazers. Hij wilde het stuk graag zelf uitvoeren en eiste zelfs het alleenrecht hierop voor minstens vijf jaar. Het betekende wel dat hij zijn pianotechniek stevig moest oppoetsen. Daarom nam hij een aantal pianolessen en oefende de berucht lastige piano-etudes van Czerny.

De Symphonies of Wind Instruments componeerde Stravinsky als eerbetoon aan de in 1918 overleden Debussy. De aanduiding ‘symphonies’ bedoelde hij in zijn oorspronkelijke antieke Griekse betekenis van ‘samenklank’. Het stuk beleefde in 1920 zijn première die echter niet succesvol was. In 1947, inmiddels geëmigreerd naar de Verenigde Staten, maakte Stravinsky een geheel nieuwe versie voor de Amerikaanse markt.

 

Veelgestelde vragen

 

De button om naar de livestream te gaan werkt niet
Deze knop werkt vanaf ongeveer 15 minuten voor aanvang van het concert. Ververs uw pagina na 12:15 uur en druk nogmaals op de knop. U wordt doorgestuurd naar de pagina waar onze livestream te zien is.

Ik krijg een melding dat ik moet inloggen op Vimeo
U hoeft niet in te loggen om de livestream te kunnen bekijken. U kunt de pop-up waarin wordt gevraagd om in te loggen gewoon wegklikken. Indien u hier problemen mee ervaart kunt u er ook voor kiezen om wel in te loggen op Vimeo, of eventueel een account aan te maken. Dit is dus niet verplicht.

Tijdens het kijken valt het scherm weg/is er een storing/gaat er iets mis
Indien er tijdens het kijken ineens iets mis gaat kan het zijn dat er een storing aan onze kant of aan uw kant van de verbinding is. Wacht dan eerst even geduldig af, wanneer er een storing van onze kant is zullen we u binnen enkele ogenblikken een scherm tonen met 'een moment geduld a.u.b.'. Indien het probleem binnen een paar minuten niet verholpen is, kunt u proberen om het gehele scherm weg te klikken, nogmaals naar deze pagina phion.nl/livestream te gaan en overnieuw op de knop te drukken om naar de livestream te gaan. 

Help, ik kom er nog steeds niet uit
U kunt allereerst proberen of u een ander apparaat heeft waar u de livestream wel mee kunt bekijken (telefoon, laptop, computer). Indien u er dan alsnog niet uitkomt kunt u een privebericht via onze social media pagina sturen, dan proberen we u zo snel mogelijk te helpen.