1. Concert in Huis

Concert in Huis

De magische concertbeleving thuis

Concert in Huis

De magische beleving van een concert thuis meemaken. Concert in Huis is het nieuwe livestream- en registratieplatform van Classic.nl en een aantal orkesten. Dit platform is ten tijde van corona ontwikkeld om live vanuit je huiskamer en tegen een kleine vergoeding concerten van Nederlandse toporkesten bij te wonen. Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel is verheugd deel uit te maken van Concert in Huis en biedt daar de komende tijd enkele concerten aan.

Let op: Voor het bekijken van de streams heb je een (gratis) account bij Classic.nl en een stabiele, sterke WIFI verbinding of een vaste ethernet verbinding nodig. 

Wayne Marshall dirigeert Gershwin & Bernstein

Swing kun je niet leren, dat moet je voelen. En als je dan ook het klassieke vak verstaat, heb je een gouden combinatie. In Amerika kom je ze tegen, grootheden als Gershwin en Bernstein die schitterende symfonische muziek hebben geschreven met een onvervalste swinging twist. En voor een gouden combinatie zoek je een gouden dirigent: Wayne Marshall. Niet alleen een getalenteerd jazzmusicus, maar ook een uitstekend klassiek geschoold dirigent. Spelend en dirigerend maakt hij er een waar feest van!

Op het programma: Lullaby for Strings (gratis te bekijken met vouchercode: 98GTYM7P) en Rhapsody in Blue van Gershwin, en West Side Story Suite van Bernstein. 

Naar alle streams

Kerstconcert met Mahler

Phion zet de Mahler kersttraditie voort, met het Adagietto uit Symfonie nr. 5 en de twinkelende liederen uit Des Knaben Wunderhorn met mezzosopraan Christianne Stotijn. Op de bok chef-dirigent Otto Tausk. Een Kerstconcert vol rijke melodieën, symfonische schoonheid en warme romantiek.

Lees de 4 sterren recensie of de programmatoelichting, inclusief liedteksten van dit bijzondere concert.

naar de stream