1. Beethovenfestival

Beethovenfestival

Pak alles beet en krijg de Negende symfonie gratis.

Alle symfonieën van Beethoven

Ze zijn een uniek en imponerend fundament van de klassieke muziek: de negen symfonieën van Ludwig van Beethoven. Hiermee zette hij de toon voor alle muziek die daarna zou komen. Tijdens het Beethoven Festival krijg je de unieke kans om in drie weekenden alle symfonieën te horen en te beleven. Het is een bonte schakering van schitterende muziek: de klassieke, maar toch al rebelse Eerste, Tweede en Vierde, de ronduit revolutionaire Derde en Vijfde, de pastorale Zesde, de dansende Zevende, de komische Achtste en de fenomenale vocale Negende*. Pak ze allemaal beet!

*Nb. In de brochure staat een andere volgorde vermeld van de symfonieën. De informatie op de website is leidend. 

 

Onder leiding van vier topdirigenten.

Vier van de beste dirigenten staan op de bok om deze unieke ervaring te brengen. En dat is nog lang niet alles. Rondom de concerten zijn talloze activiteiten zoals lezingen, kamermuziekrecitals en zelfs een gezellige avond waarin het Wenen uit de tijd van Beethoven culinair tot leven komt. Een must voor elke Beethovenliefhebber en eigenlijk voor iedereen die van grootse symfonische muziek houdt. Dompel je onder in deze orkestrale happening en geniet drie weken lang van Phion op zijn best. 

Pak alles beet en krijg de Negende symfonie gratis.

Hoe vaak heb je nu de kans om in drie weken alle symfonieën van Beethoven te horen? Boek de serie en krijg met dit passe-partout de Negende cadeau.

Beethoven in Enschede

Beethoven in arnhem

Kamermuziek op het Beethoven Festival

Klassieke muziek in de tijdgeest van Beethoven, dat spelen musici van ons orkest in Raalte, Hardenberg, Haaksbergen en Dinxperlo. Het Phion Ensemble speelt kamermuziek in het groot met het levendige Nonet van Spohr en Beethovens immens populaire Septet.  
Een heerlijk programma met een boeiende toelichting die weer een nieuw licht werpt op de muzikale rijkdom van de allereerste jaren van de romantiek. 

rondom beethoven

Joris Nassenstein, Manager artistieke zaken van Phion, verheugt zich op het Beethoven festival:

Lees artikel hier

Uitgelichte concerten