1. Beethovenfestival

Beethovenfestival

Pak alles beet en krijg de Negende symfonie gratis.

Alle symfonieën van Beethoven

Van 7 t/m 22 oktober speelt Phion alle negen symfonieën van Beethoven in Arnhem en Enschede.


Ze zijn een uniek en imponerend fundament van de klassieke muziek: de negen symfonieën van Ludwig van Beethoven. Hiermee zette hij de toon voor alle muziek die daarna zou komen. Tijdens het Beethoven Festival krijg je de unieke kans om in drie weekenden alle symfonieën te horen en te beleven. Het is een bonte schakering van schitterende muziek: de klassieke, maar toch al rebelse
Eerste, Tweede en Vierde, de ronduit revolutionaire Derde en Vijfde, de pastorale Zesde, de dansende Zevende, de komische Achtste en de fenomenale vocale Negende.

Kies je favoriete symfonie, kom een weekend lang genieten, of koop een passe-partout voor alle symfonieën (en krijg de Negende gratis)! 

Onder leiding van vier topdirigenten.

Vier van de beste dirigenten staan op de bok om deze unieke ervaring te brengen. Een must voor elke Beethovenliefhebber en eigenlijk voor iedereen die van grootse symfonische muziek houdt. Dompel je onder in deze orkestrale happening en geniet drie weken lang van Phion op zijn best. 

Pak alles beet en krijg de Negende symfonie gratis.

Hoe vaak heb je nu de kans om in drie weken alle symfonieën van Beethoven te horen? Boek de serie en krijg met dit passe-partout de Negende cadeau.

Beethoven in Enschede

Beethoven in arnhem

Randprogramma

Tijdens het Beethovenfestival is er nog veel meer te doen in de concertzalen! Een uur voor aanvang van elk concert is er een interessante inleiding. In de foyers van Muziekcentrum Enschede en Musis Arnhem is gedurende het Beethoven Festival een lichtkunstwerk van Jurjen Alkema te zien. 

Ga op de foto als Beethoven: laat je fotograferen als Beethoven en deel de kiekjes met je vrienden. 

Duik dieper in de geschiedenis en het leven van Beethoven door boeiende workshops, een meet & greet met de dirigent en een echte Beethovenquiz. Leer hoe deze meesterlijke componist zijn symfonieën creëerde en welke impact zijn muziek heeft gehad op de wereld van de klassieke muziek. 

Na afloop van de meeste concerten worden extra activiteiten georganiseerd. Meer info over het randprogramma lees je hier.​

Kamermuziek op het Beethoven Festival

Klassieke muziek in de tijdgeest van Beethoven, dat spelen musici van ons orkest in Raalte, Hardenberg, Haaksbergen en Dinxperlo. Het Phion Ensemble speelt kamermuziek in het groot met het levendige Nonet van Spohr en Beethovens immens populaire Septet.  
Een heerlijk programma met een boeiende toelichting die weer een nieuw licht werpt op de muzikale rijkdom van de allereerste jaren van de romantiek. 

rondom beethoven

Maak kennis met Alexei Ogrintchouk

Hoe vaak heb je nu de kans om in drie weken alle symfonieën van Beethoven te horen? Bij Phion beleef je het dit najaar live en nu alvast op Spotify!